Vakkanjers 2011-2012

Welk team gaat naar de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden?

Is techniekbreed-dordrecht straks vijf Nederlandse kampioenen rijker? Voor het antwoord op die vraag moeten we nog even geduld hebben. Wél weten we dat onze deelnemers aan de Junior VakkanjerWedstrijden 2012 momenteel alles uit de kast halen om de finale te bereiken.

De 2 teams van techniekbreed-dordrecht] bouwen de komende maanden in het technieklokaal aan hun wedstrijdopdracht: een maanwagen. De Space Invader is een stoer voertuig waarmee ruimtemissies op ontdekkingstocht gaan op verre planeten. De Junior Vakkanjers ontwerpen en bouwen de maanwagen helemaal zelf, van eerste ontwerp tot rijdend prototype. In de teams werken verschillende disciplines samen: als een bedrijf in het klein. In het technieklokaal vertellen ze je er graag alles over!

De teams maken tijdens de schoolfinale in februari uit welke Junior Vakkanjers onze scholen mogen vertegenwoordigen in de finale (maart 2012). Daar ‘pimpen’ de finalisten hun voertuigen en bepaalt de jury welk team de allerbeste Space Invader heeft gemaakt. In totaal doen maar liefst 90 teams van 37 scholen mee aan de Junior VakkanjerWedstrijden. Een behoorlijke uitdaging dus, voor onze Junior Vakkanjers!

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn wedstrijden in de techniek voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. Belangrijkste doel: deelnemers positief te bevestigen in hun keuze voor techniek. Meer weten? Kijk op www.jrvakkanjers.nl .