Vakkanjers 2012-2013

ook dit jaar gaan we weer meedoen, nu gaan we alleen voor de winst!!

Zijn het Insula College & het Stedelijk Dalton Lyceum straks vijf Nederlandse kampioenen rijker? Voor het antwoord op die vraag moeten we nog even geduld hebben. Wél weten we dat onze deelnemers aan de Junior VakkanjerWedstrijden 2012-2013 weer alles uit de kast gaan halen om de finale te bereiken.

De komende maanden bouwen verschillende teams in het technieklokaal aan hun wedstrijdopdracht: een stadstaxi. De stadstaxi moet duurzaam zijn en minamaal 2 mensen kunnen vervoeren, het liefst zo snel mogelijk. De Junior Vakkanjers ontwerpen en bouwen de taxi helemaal zelf, van eerste ontwerp tot rijdend prototype. In de teams werken verschillende disciplines samen: als een bedrijf in het klein. In het technieklokaal vertellen ze je er graag alles over!

De teams maken tijdens de schoolfinale in februari uit welke Junior Vakkanjers onze scholen mogen vertegenwoordigen in de finale (maart 2013). Daar ‘pimpen’ de finalisten hun voertuigen en bepaalt een jury welk team de allerbeste stadstaxi heeft gemaakt. We zijn natuurlijk niet de enige school die mee doen aan deze spannende wedstrijd. In heel Nederland doen scholen mee aan dit evenement. Het wordt dan ook een behoorlijke uitdaging voor onze Junior Vakkanjers!

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn wedstrijden in de techniek voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. Belangrijkste doel: deelnemers positief te bevestigen in hun keuze voor techniek. Meer weten? Kijk op www.jrvakkanjers.nl . of kijk regelmatig op deze site.